12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Circulaţie în condiţii de polei

Gorj: Circulaţie în condiţii de polei

În judeţul Gorj, în această dimineaţă, circulaţia se desfăşoară în condiţii de polei pe majoritatea drumurilor. Până la ora 8.30 s-au înregistrat mai multe tamponări între autovehicule, dintre care două în lanţ, în care au fost implicate câte trei maşini.

Pentru evitarea acestor situaţii, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă şi să mărească distanţa de mers între autovehicule. De asemenea, pietonii angajaţi în traversare trebuie să ţină cont că distanţa de frânare a autovehiculelor se măreşte considerabil, în condiţii de carosabil alunecos.

Conform Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, circulaţia se desfăşoară în condiţii de polei şi ceaţă pe mai multe şosele din ţară. Conform datelor primite de la Administraţia Naţională de Meteorologie, din cauza precipitaţiilor slabe, predominant sub formă de ploaie, există condiţii de formare a poleiului în Banat, Crişana, Oltenia şi izolat în Transilvania şi Muntenia. De asemenea, poleiul va creea o stare de pericol pentru circulaţia rutieră pe tot parcursul zilei, pe arii relativ extinse în vest şi sud, local în centru şi izolat în restul ţării. Meteorologii au mai prognozat ceaţă la primele ore, local, în zonele joase din centru şi sud-est.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS